KIRKLARELİ / MERKEZ - Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Karakaş Mah. İstasyon Cad. Merkez Kırklareli
Vizyon
Eğitimde teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak, eğitim ve öğretimdeki gelişmelere yön veren tercih edilen bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Türkiye Cumhuriyeti geleceğinin inşasında etkili, manevi değerlerine bağlı, girişimci, kültürlü, araştırmayı seven, okuyan ve okuduğunu anlayıp doğru yorum yapabilen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ; Türkiye gençlik zirvesi sosyal girişimcilik ödülleri Türkiye 4.sü olduk. Şanlıurfa Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen Uluslararası STEAM Yarışmasında 3. olduk. TİMAV Liseler arası hikaye yazma yarışması Mansiyon ödülü aldık. Kanada Waterloo Üniv. Uluslararası Matematik yarışmasında 3 öğrencimiz üstün başarı madalyası aldı. Scrabble il yarışmasında 9.sınıflar 2.,10.sınıflar arasında 1.olduk. Edirne Süloğlu Uluslararası Güreş Müsabakasında 3.lük, İl Bazında Güreş turnuvalarında farklı kilolarda üç 1.lik, üç 2.lik aldık. İl Bazında Bilek Güreşi turnuvalarında farklı kilolarda dört 1.lik, iki 2.lik, dört 3.lük aldık. Marmara Bölgesi İmam Hatip Liseleri Arası Ayak Tenisi Turnuvası 3.sü olduk. Genç Sadâ Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Bölge Yarışmasının öğrencimiz 4.oldu. Ezan okuma yarışması il 2.si, Genç Hatipler Hutbe yarışmasında il 2. olduk. Bir Fikrim Var yarışmasında derece aldık. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Şiir okuma yarışması il 1.liği aldık. Mevlid-i Nebi haftası kompozisyon yarışması 1.si olduk. Türkiye geneli Masal yazma yarışmasında Mansiyon ödülü kazandık. İl Bazında Liseler arası kompozisyon yarışması 1.si olduk.
Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim
Ders başlama saati: 8:30 Ders bitiş saati: 15:50
Doğalgaz yakıtlı kalorifer
İngilizce, Arapça
Okulumuz il merkezinde olup, her yönden ulaşım bulunmaktadır.
Kırklareli valiliği yanındadır.
Okulumuz il merkezinde olup valiliğin yanındadır.
Sınavlı öğrenci kontenjanı 60, sınavsız öğrenci kontenjanı 30 dur
2022 YKS EA TÜRKİYE 5450 NCİSİ, SÖZEL 11.798 NCİSİ, DİL 38.129 NCUSU
2022 YKS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME ORANI % 56
Sportif Etkinlikler